Sunday, June 24, 2012

Υπουργείο Οικονομικών: Έκπτωση Φόρου από Ενεργειακές Αναβαθμίσεις

Τη στιγμή που οι περισσότεροι περιμένουν την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για να επισκεφτούν την εφορία, το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι προκύπτει έκπτωση φόρου έως 3.000 ευρώ από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κατοικίες, όπως είναι δηλαδή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Σε σχετικό εγχειρίδιο του υπουργείου σημειώνεται ότι ως δαπάνες τέτοιες λογίζονται η αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή η νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου, ηλιοθερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, η αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης ή νέας εγκατάστασης τηλεθέρμανσης στα σπίτια, ηλιακοί θερμοσίφωνες ή εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας, φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες, καθώς και συστήματα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης-θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών.

Επίσης, αναγνωρίζονται δαπάνες θερμομόνωσης κτηρίων που ήδη υπάρχουν και για τα οποία δεν προβλεπόταν η τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών, δαπάνες για διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από αρμόδιο επιθεωρητή κλπ.
Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνεται και το ποσό που καταβάλλεται για τέλη σύνδεσης στην εταιρεία παροχής αερίου, αλλά δεν αναγνωρίζεται το ποσό που καταβάλλεται ως εγγύηση. Από τη δαπάνη αυτή, ποσοστό 10% αφαιρείται από το φόρο και το ποσό της δαπάνης επί της οποίας υπολογίζεται η μείωση δε μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin