Wednesday, June 06, 2012

ΡΑΕ: επιστολές στους Διαχειριστές για την κρίση στην ενέργεια

Επιστολές στους τρεις Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ) έστειλε χθες η ΡΑΕ, με τις οποίες ζητεί να καταγραφεί η κατάσταση της αγοράς, η διαθεσιμότητα των μονάδων, καθώς και της Ρεβυθούσας.
Από την εικόνα που θα μεταδοθεί η ανεξάρτητη Αρχή θα αποφασίσει αν θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν άμεσα προβλήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, δεν υφίσταται κίνδυνος φυσικού μπλακ άουτ, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα φορτία παραμένουν χαμηλά, ενώ η υδραυλικότητα είναι ικανοποιητική και οι διασυνδέσεις δουλεύουν καλά.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση του ΛΑΓΗΕ με το ποσό των 350 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα εκταμιευθεί το συγκεκριμένο δάνειο.
Πάντως, αν τελικά εισρεύσει στο ταμείο του ΛΑΓΗΕ το ποσό αυτό εκτιμάται ότι η αγορά, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, θα πάρει σημαντική ανάσα.
Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες και η ΔΕΠΑ πρόκειται να εισπράξει ένα μέρος των οφειλών από ηλεκτροπαραγωγούς, οπότε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεν θα αναγκασθεί να προχωρήσει στην κατάπτωση εγγυήσεων και διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου σε πελάτες που δεν έχουν εξοφλήσει.
EcoNews.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin