Wednesday, May 16, 2012

PASSIVE HOUSE (ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΛΑΣΗΣ Α ΚΑΙ Α+

Το 2015 βάσει directivas της EE υποχρεωτικά και στην Ελλάδα θα κατασκευάζονται οι κατοικίες με τις προδιαγραφές των τριών ποιο πάνω κατηγοριών που θα πιστοποιούνται από πολιτικούς μηχανικούς που θα έχουν την γνώση αλλά και ειδική άδεια για αυτό από το αρμόδιο υπουργείο. 

Η παθητική κατοικία είναι η πιο σύγχρονη αυτόνομη κατασκευή ,αλλά και η πιο ΑΡΧΑΙΑ! Μια και ανασκαφες στην ΜΑΝΗ και στην ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ βρήκαν κατασκευές στα πέτρινα της Μάνης και στις κατοικίες της Σαντορίνης και επάνω σε αυτή την γνώση βασίζονται οι σύγχρονες προδιαγραφές για τα ενεργειακά και παθητικά σπίτια.
Κατασκευάζονται από οικολογικά υλικά ,έχουν γεωθερμία φωτοβολταϊκα και Βιολογικό σύστημα.Εχουν μηδενική απώλεια εσωτερικής θερμοκρασίας με μηδενικό κόστος λόγω της γεωθερμίας Είναι αυτόνομα ενεργειακά μια και το ρεύμα που παράγουν το αγοράζει η ΔΕΗ και το ετήσιο εισόδημα από την ΔΕΗ ανέρχεται σέ ποσά από 7500€ έως 11000€ ανάλογα με την περιοχή . Σέ περιοχές όπως ΕΡΜΙΟΝΗ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ / ΛΑΚΩΝΙΑ /ΜΕΣΣΗΝΙΑ κλπ κατοικία 80 τμ με άδεια εγκατάστασης Φώτ/κων 10 KW παράγει 19500 KW/ώρες  που ισοδυναμούν με ετήσιο εισόδημα 9500-11000 € ετησίως πράγμα που το καθιστά προσελκύσιμο αλλά και ευκολότερη την δανειοδότηση.
 
Για τον ενδιαφερόμενο που μπορεί να εκχωρήσει την σύμβαση της ΔΕΗ στην τράπεζα οπότε η απόσβεση του δανείου ανέγερσης της κατοικίας γίνεται εξ ολοκλήρου από το παραπάνω εισόδημα μιας και το κόστος κατασκευής για την ως άνω κατοικία των 80 τμ ανέρχεται περίπου στις 180.000 € είναι εύκολα εμπορεύσιμη
 
Και η εμπορική της αξία θα αυξάνει συνεχώς, Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο οι κατασκευαστικές εταιρείες Με γρήγορο ρυθμό αποκτούν το know how για την επόμενη γενιά των κατοικιών και ειδικότερα στις Εξοχικές κατοικίες . Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ξένων αγοραστών που γνωρίζουν τις κατασκευές αυτές και τις απαιτούν.

1 comment:

  1. This post will help the internet visitors for setting up new blog or
    even a weblog from start to end.

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin