Monday, May 28, 2012

Παθητικά σπίτια: 2,2 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Ώθηση στην οικονομία της Ευρώπης και απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες και την πυρηνική ενέργεια υπόσχονται τα ενεργειακά αυτόνομα «Παθητικά Σπίτια».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, στη διαπίστωση αυτή προχώρησε ο Δρ Wolfgang Feist, διευθυντής του Ινστιτούτου του Παθητικού Σπιτιού, κατά την ομιλία του στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Παθητικού Σπιτιού, που διοργανώθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Ο Δρ. Feist παρουσίασε επίσης σχέδιο βάσει του οποίου επιδοτούνται με 80 ευρώ ανά τ.μ. οι υπάρχουσες κατασκευές, προκειμένου να προχωρήσουν σε πραγματικά βιώσιμες, ριζικές ανακαινίσεις που θα μείωναν τουλάχιστον κατά 85% τη χρήση ενέργειάς τους.
Το σύνολο των επιδοτήσεων για το project θα έφτανε τα 400 δισ. ευρώ, ωστόσο υπολογίζεται ότι θα προσέλκυε επενδύσεις περίπου 3 τρισ. ευρώ, ενώ ο δημόσιος τομέας θα μπορούσε να καλύψει τη χρηματοδότησή τους από τα 600 δισ. εσόδων που συγκεντρώνει από την απόδοση ΦΠΑ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ινστιτούτο εκτιμά πως η εφαρμογή του project θα εξοικονομούσε 1.000 τεραβατώρες ενέργειας το χρόνο, ήτοι 4 τρισ. ευρώ σε έξοδα ενέργειας για τους κατοίκους αυτών των «αναβαθμισμένων» κατοικιών, μειώνοντας έτσι το έλλειμμα στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρώπης, ενώ θα δημιουργούσε 2,2 εκατ. νέες, «πράσινες» θέσεις εργασίας και θα μείωνε κατά 530 εκατ. τόνους τις εκπομπές CO2 σε όλη την Ευρώπη.
EcoNews.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin