Wednesday, August 19, 2015

Άδεια για την Εξόρυξη Πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό Έλαβε η Shell

Η Royal Dutch Shell έλαβε την έγκριση για την εξόρυξη πετρελαίου ανοιχτά της Αλάσκα, στον Αρκτικό Ωκεανό, στο Βόρειο Πόλο.

Το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκμετάλλευσης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Shell επιτρέπεται να κάνει γεώτρηση στην περιοχή βορειοδυτικά των ακτών της Αλάσκα, στον Αρκτικό Ωκεανό, με την προϋπόθεση αυτή να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την αντιμετώπιση πιθανού ατυχήματος.

Τον Ιούλιο, υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ είχε εκδώσει μια άδεια που επέτρεψε στην εταιρεία να «τρυπήσει» μόνο την επιφάνεια των ζωνών πετρελαίου του Αρκτικού Ωκεανού, επειδή δεν είχε διαθέσιμο ένα συγκεκριμένο σκάφος αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, το οποίο πλέον βρίσκεται στην περιοχή.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να λειτουργούμε με ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και ανυπομονώ να αξιολογήσουμε, αυτή που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει, μια εθνική βάση των πόρων ενέργειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Shell.

«Είναι πιθανό ότι θα ολοκληρωθεί μια γεώτρηση αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν έχουμε προκαθορίσει χρονοδιάγραμμα για το βάθος της διάτρησης. Οι ασφαλείς, αποτελεσματικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα καθορίσουν τελικά την πορεία της γεώτρησης», προσέθεσε.

 energia.gr
18/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 --

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin