Saturday, August 11, 2012

EXXON MOBIL: Υπερβολικοί οι φόβοι για την κλιματική αλλαγή

Οι φόβοι για την κλιματική αλλαγή είναι υπερβολικοί, ενώ οι μεταβολές των κλιματολογικών συνθηκών, όπως επίσης και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προβλήματα μηχανικής φύσεως.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρεξ Τίλερσον, επικεφαλής της Exxon Mobil, μιας εκ των μεγαλυτέρων πετρελαϊκών εταιρειών παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το econews, ο Τίλερσον απέδωσε τη συζήτηση που διεξάγεται για την Κλιματική Αλλαγή στον «παράγοντα φόβο» και υποστήριξε πως η αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχειας θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα έναντι της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διότι θα έδινε πρόσβαση σε προμήθειες υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου σε δισ. ανθρώπους. Μάλιστα τόνισε πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας «θα κατανάλωναν ευχαρίστως ορυκτά καύσιμα διότι η ποιότητα ζωής τους θα βελτιωνόταν σε απροσμέτρητο βαθμό» και πρόσθεσε πως «η διαθεσιμότητα ορυκτών καυσίμων σε περιοχές του κόσμου όπου δεν υπάρχουν θα έσωζε πολλά εκατ. ζωές».
Ο επικεφαλής της Exxon Mobil πρότεινε τεχνοκρατικές-μηχανικές λύσεις στις κλιματικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη αντί της μείωσης των εκπομπών αερίων. «Για παράδειγμα οι αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες που επηρεάζουν τις καλλιέργειες αντιμετωπίζονται με προσαρμογή και μετακίνηση σε άλλες περιοχές. Είναι ένα πρόβλημα που επιζητά λύσεις μηχανικής και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο Τίλερσον.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 11/8
-----------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin