Sunday, January 24, 2016

Πάρκο Βιόσφαιρας UNESCO: Συμπληρώθηκαν 10.000 υπογραφές για προστασία του Ακάμα στο διαδίκτυο

Συμπληρώθηκαν 10.000 υπογραφές υπέρ ψηφίσματος στο διαδίκτυο για την προστασία της χερσονήσου του Ακάμα και κήρυξή της σε , σύμφωνα με ανακοίνωση ομάδας περιβαλλοντικών οργανώσεων, η οποία καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να ψηφίζουν.


Όπως αναφέρεται, το Υπουργικό κήρυξε Εθνικό Δασικό Πάρκο μόνο το κρατικό δάσος και μερικά μόνο κρατικά τεμάχια, «εξαιρώντας από αυτό τα ιδιωτικά τεμάχια και παραπέμποντας την τύχη τους στο Τμήμα Πολεοδομίας».

 Ο πραγματικός μας στόχος βέβαια, προστίθεται, «ήταν και είναι να κηρυχτεί ολόκληρη η περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα με τα χωριά της σε Πάρκο Βιόσφαιρας και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να παρθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για καθορισμό θυλάκων ανάπτυξης μέσα στην προστατευόμενη περιοχή ΝATURA 2000».

«Ο κόσμος συνεχίζει αθρόα να ψηφίζει και τον καλούμε να εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο την προώθηση του ψηφίσματος ώστε να έχουμε ακόμα δυνατή φωνή, τη φωνή των 20 χιλιάδων ψήφων απέναντι σε αυτούς που, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα τολμήσουν να προτείνουν οικοδομική ανάπτυξη μέσα στο Natura 2000», καταλήγει η ανακοίνωση.
 kathimerini.com.cy
24/1/16
 -

-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin