Saturday, January 30, 2016

Πολύ ικανοποιητικό το τίμημα της Cosco για τον ΟΛΠ

Την πεποίθηση ότι μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο Πειραιάς θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας με συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητικό το τίμημα των σχεδόν 370 εκατ. ευρώ που προσέφερε η Cosco για το 67% του ΟΛΠ υπό τις παρούσες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι ξεπέρασε το εύρος τεσσάρων αποτιμήσεων που είχε στη διάθεσή του το Ταμείο και ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ εάν υπολογιστούν και τόκοι που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο. "Πολύ περισσότερο εάν το συγκρίνουμε με τα έσοδα που είχε κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο από τον ΟΛΠ. Τα 400 εκατομμύρια ευρώ για τα 40 χρόνια παραχώρησης, αν πάρουμε τα έσοδα που είχε κατά μέσο όρο την τελευταία δεκαετία θα χρειαζόταν 200 χρόνια για να τα συγκεντρώσει", ανέφερε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές επενδύσεις που θα γίνουν στον Πειραιά και ιδιαίτερα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η οποία θα αναβιώσει. "Στο τέλος της περιόδου παραχώρησης, όταν θα επιστρέψουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο δημόσιο θα έχουμε ένα πολύ διαφορετικό λιμάνι. Πολύ μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό", σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
 capital.gr
30/1/16
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin