Thursday, January 07, 2016

2015: 179 ημέρες μόλυνσης στον αέρα του Πεκίνου

179 ημέρες μόλυνσης στον αέρα του Πεκίνου
Μολυσμένος ήταν ο αέρας του Πεκίνου τις μισές ημέρες του 2015.

Συγκεκριμένα, η κινεζική πρωτεύουσα έζησε 179 ημέρες μόλυνσης το περασμένο έτος, από τις οποίες οι 46 με ισχυρή μόλυνση, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, που επικαλείται το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας.


Η συγκέντρωση μικροσωματιδίων διαμέτρου 2,5 μικρόν, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί εισδύουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, έφθασε τα 80,6 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο κατά μέσο όρο την ημέρα το 2015, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ένα επίπεδο οκτώ φορές μεγαλύτερο από το όριο των 10 μικρογραμμαρίων που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μία μεσαία έκθεση τον χρόνο.

Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν συνιστούν μείωση κατά 6,2% σε ένα χρόνο, αλλά παραμένουν μεγαλύτερα κατά περίπου 30% από τα κινεζικά πρότυπα, που είναι λιγότερο αυστηρά από εκείνα του ΠΟΥ.

Το Πεκίνο είχε κηρύξει τον Δεκέμβριο τον πρώτο κόκκινο συναγερμό του εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις αρχές να δίνουν εντολή για το κλείσιμο των εργοστασίων και την εφαρμογή εκ περιτροπής κυκλοφορίας των ΙΧ, μεταξύ άλλων μέτρων.

Ο δήμος του Πεκίνου πήρε την απόφαση μερικές ημέρες αφού είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για την ανεπαρκή απόκρισή του στο πιο σοβαρό επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αρχές του μήνα.

 elzoni.gr
7/1/16

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin