Monday, August 03, 2015

Πότισμα στον Υμηττό. (ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πότισμα στον Υμηττό, στην περιοχή της Αιξωνής, δίνοντας έτσι μια σημαντική ανάσα ζωής σε μία πολύπαθη περιοχή.
Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν από κοινού ο Δήμος Γλυφάδας, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), η ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας-πυρόσβεσης και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν νέα περιαστικά δάση.

Με τη βοήθεια των εθελοντών, ποτίστηκαν τα μικρά δένδρα, τα οποία είχαν φυτευθεί σε ανάλογη δράση τον περασμένο χειμώνα.


 Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν κάλεσαν τους πολίτες την προσεχή περίοδο, ειδικά μετά τη φωτιά στον Υμηττό, να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να τα προστατεύσουν.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά το πέρας της δράσης, δήλωσε σχετικά: «Την περασμένη εβδομάδα, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, των εθελοντών δασοπυροσβεστών και δεκάδων δημοτών, κατορθώσαμε να περιορίσουμε σημαντικά το εύρος της πυρκαγιάς και να την ανακόψουμε πριν φτάσει στη Γλυφάδα. Σήμερα ποτίσαμε τα δέντρα στους πρόποδες του βουνού μας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να τα φροντίζουμε. Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής και πρασίνου για τη Γλυφάδα και είναι χρέος μας να τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο.»

   elzoni.gr
3/8/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin