Sunday, August 02, 2015

Καμίνι η Κύπρος -«Ψηνόμαστε» στους 41 βαθμούς (Κίτρινη προειδοποίηση λόγω καύσωνα)

 Καμίνι η Κύπρος. Στους 41 βαθμούς θα σκαρφαλώσει τη Δευτέρα ο υδράργυρος που αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών.
 
 Ο καύσωνας αφού η Κύπρος επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες, θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Σημειώνεται ότι για την εποχή η θερμοκρασία κυμαίνεται τρεις – τέσσερεις βαθμούς πάνω από την κανονική.

Την Κυριακή η Μετεωρολογική Υπηρεσία τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση αφού η θερμοκρασία δεν επέτρεπε κάτι άλλο. Το πρωί δόθηκαν οδηγίες για μη έκθεση στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ το ίδιο έγινε και το βράδυ αφού στα δυτικά παράλια η θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 25 βαθμούς που για την εποχή θεωρείται καύσωνας.

Η θερμοκρασία ανήλθε στους  41 βαθμούς στη Λευκωσία στους 35 σε Λεμεσό, Λάρνακα και Παραλίμνι, στους 33 στην Πάφο και στους 31 στον Προδρμο. Τα επίπεδα υγρασίας ανήλθαν μέχρι και το 66% στην Πάφο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται από το μεσημέρι είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και μετά το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Μειωμένα επίπεδα υγρασίας
Την Τρίτη, Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα εμφανίζονται τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Πάντως, με βάση δηλώσεις που έγιναν από λειτουργούς του Τμήματος Μετερεωλογίας υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας για φαινόμενα «δροσιάς» αφού τα επίπεδα υγρασίας θα είναι μειωμένα.

   [kathimerini.com.cy]
2/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin