Monday, August 03, 2015

ΟΗΕ: αρχική συμφωνία για την ατζέντα της ανάπτυξης 2030

Τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα ατζέντα της ανάπτυξης για τα επόμενα 15 έτη.
 
Στη συμφωνία γίνεται λόγος για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, τη βελτίωση των προδιαγραφών επιβίωσης και της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματολογικής αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των κρατών συμφώνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής θέτοντας 17 στόχους με 169 ειδικότερους σκοπούς σε θέματα που αφορούν τη φτώχεια “σε όλες τις εκφάνσεις και παντού”, την εξασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και την επαρκή ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ατζέντα του 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη θα ψηφιστεί από τον ΟΗΕ λίγο πριν την ετήσια συνάντηση των ηγετών του κόσμου την τρίτη Τρίτη του Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας Μπαν Γκι -Μουν δήλωσε πως η συμφωνία σκοπεύει “να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία θέτοντας στο επίκεντρο τη συνεργασία με τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

  agelioforos.gr
3/8/15
--
-

1 comment:

  1. Learn how to defend yourself from the most common scenarios. Sean McCully will break down an easy step by step lesson for you to learn at home. Learn to protect yourself now! Subscribe Now

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin