Wednesday, July 29, 2015

Από τον Οκτώβριο θα Υπάρξει Αυξημένη Ρευστότητα στα Έργα του ΕΣΠΑ

Με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επί τάπητος ετέθη το ζήτημα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η εκταμίευση σημαντικού μέρους των υφιστάμενων, καθώς και νέων δανείων.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρξει αυξημένη ρευστότητα στα έργα του ΕΣΠΑ, στη βάση των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του 2015.

Από την πλευρά του, ο ΣΑΤΕ πρότεινε ως μερική ανακούφιση των εργοληπτικών επιχειρήσεων τη δίμηνη παράταση όλων των συμβάσεων έργων.

Επίσης, ζήτησε να αποσαφηνιστεί προς τα πιστωτικά ιδρύματα ότι τα αιτήματα για εισαγωγές υλικών, και άλλων ειδών σχετικών με την εκτέλεση έργων ΕΣΠΑ να έχουν προτεραιότητα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

  [energia.gr]
29/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin