Tuesday, July 28, 2015

Ελληνικός ζεόλιθος και κρατικές υπηρεσίες

 Ν. Λυγερός
Η ανάπτυξη που είναι ικανός να φέρει ο ελληνικός ζεόλιθος στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, είναι σημαντική και πρέπει να είναι γνωστή στις κρατικές υπηρεσίες που εξετάζουν την ορθότητα όλης της διαδικασίας. 



Δεν μιλάμε βέβαια μόνο και μόνο για το 8% που αποτελούν τις απολαβές του ελληνικού δημοσίου για κάθε λατομείο, αφού ο ζεόλιθος ως πέτρωμα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά γενικότερα στην ενδοχώρα και το εξωτερικό. Διότι προς το παρόν ο ζεόλιθος είναι εισαγωγής. Έτσι η εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου θα δημιουργήσει μια εξοικονόμηση αρχικά και στη συνέχεια μια εξωστρέφεια με οφέλη για την πατρίδα μας. Επίσης, το εργατικό δυναμικό στη Θράκη και στη Μακεδονία θα είναι ελληνικές οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ειδικά αυτήν την περίοδο. 

Οι εφαρμογές του ζεόλιθου στη γεωργία και στην κτηνοτροφία θα αλλάξουν και τα δεδομένα της αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και του περιβάλλοντος. Έτσι και τα δύο αρμόδια υπουργεία πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες του ελληνικού ζεόλιθου, για να αξιοποιήσουμε αυτά τα στρατηγικά αποθέματα της Θράκης και ν’ αρχίσουν βέβαια έρευνες και σε άλλες περιοχές του Βόρειου Έβρου για να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό μείγμα για την πατρίδα μας.
  lygeros.org
28/7/15
--
-
Related:
 ---
 ---

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin