Monday, July 13, 2015

ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΕΟΤ)

Εξαιρετική ανθεκτικότητα επιδεικνύει ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Αναλυτικότερα, «οι αφίξεις εμφανίζουν σημαντική άνοδο, σχεδόν 7% στο σύνολο της χώρας, γεγονός πρωτοφανές αν συνεκτιμηθεί ότι το 2015 ακολουθεί δύο χρονιές ιστορικών ρεκόρ για τον Ελληνικό Τουρισμό».

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΤ, δεν καταγράφεται πρόβλημα ακυρώσεων στα προγραμματισμένα ταξίδια.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, φορείς των tour operators του εξωτερικού, πχ η γερμανική DRV, επιβεβαιώνουν ότι δεν καταγράφεται πρόβλημα ακυρώσεων στα προγραμματισμένα ταξίδια, κατά τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, παρατηρείται υστέρηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, γεγονός που σύμφωνα με τον ΕΟΤ, «είναι αναστρέψιμο και εφ´ όσον επιστρέψουμε σύντομα στους κανονικούς ρυθμούς, είναι εύλογη η πρόβλεψη ότι το 2015 θα κλείσει, για 3η χρονιά, με θετικό πρόσημο».

Η ανησυχία, λόγω των πολιτικών εκκρεμοτήτων, είναι κατανοητή, σημειώνει παράλληλα ο ΕΟΤ.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις, όμως, επί της βάσεως μη εξακριβωμένων πληροφοριών, οδηγούν, αφ´ ενός στην αναπαραγωγή μίας ανακριβούς εικόνας που δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και που τραυματίζει τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας και αφ΄ ετέρου αποθαρρύνει τους διεθνείς μας εταίρους στην καθημερινή προσπάθειά τους για τη διατήρηση του θετικού προσήμου στα μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού», αναφέρει.

  elzoni.gr
13/7/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin