Monday, June 08, 2015

Κύπρος: Ικανοποίηση κυβέρνησης για το κοίτασμα "Αφροδίτη"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη τις ανακοινώσεις για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στο κοίτασμα "Αφροδίτη".

Σημείωσε ότι ο τόπος εισέρχεται σε μια νέα εποχή στον τομέα της ενέργειας. "Αναμένεται τις επόμενες μέρες", πρόσθεσε, "να υποβληθεί συγκεκριμένο πλάνο από τις εταιρείες που εμπλέκονται και ακολούθως το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει τις αποφάσεις του".


Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού πλέον υπάρχουν, όπως είπε, εμπορεύσιμα κοιτάσματα.
Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, την κήρυξη του κοιτάσματος "Αφροδίτη" ως εμπορεύσιμου.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι θα ακολουθήσει η κατάθεση σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής στην κυπριακή κυβέρνηση, η οποία σε χρονικό διάστημα 90 ημερών, πρέπει να υποβάλει σχόλια.


Ακολούθως και εφόσον το σχέδιο συμφωνηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει άδεια εκμετάλλευσης στις αδειούχες εταιρείες.


Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι τα πρώτα έσοδα από το φυσικό αέριο τοποθετούνται χρονικά γύρω στο 2018 με 2020.


"Η κυπριακή κυβέρνηση", τόνισε, "έχει τους σχεδιασμούς της και προσπαθεί να τους υλοποιήσει, αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα".
Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

[riknews.com.cy]
8/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin