Friday, June 26, 2015

Βρετανία: Τετραπλάσια η Ηλεκτρική Ενέργεια Από Υπεράκτια Αιολικά Μέσα σε Πέντε Χρόνια

Αύξηση πάνω από τέσσερεις φορές σημείωσε την τελευταία πενταετία η παραγωγή ηλεκτρισμού από υπεράκτια αιολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Αυτό δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο η Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της χώρας, Amber Rudd, προσθέτοντας ότι την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 16 δις ευρώ στον κλάδο, ενώ οι θέσεις εργασίας ανέρχονται πλέον σε 14.000.
«Δουλεύοντας μαζί τώρα έχουμε τον πιο λειτουργικό κλάδο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», τόνισε.

«Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η αυξανόμενη δυναμικότητα αποδίδει οικονομικά οφέλη σε όλη τη Βρετανία», είπε η Rudd είπε, και πρόσθεσε ότι τα οφέλη θα πρέπει να μοιράζονται σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τη Rudd, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην υπεράκτια αιολική ενέργεια θα πρέπει να αυξηθούν, ενώ θα υπάρχει μείωση του κόστους, «έτσι ώστε η υπεράκτια αιολική ενέργεια να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, απαιτώντας όλο και λιγότερη κρατική στήριξη, έτσι ώστε στο μέλλον να είναι βιώσιμη και απαλλαγμένη από την ανάγκη για επιδοτήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιουνίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου του 2016 σταματούν όλες οι δημόσιες επιδοτήσεις για τα χερσαία αιολικά πάρκα, ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ωστόσο, η Βρετανίδα Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υποστηρίζει ότι υπάρχουν αρκετά επιδοτούμενα αιολικά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.  

  energia.gr
25/6/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin