Saturday, June 27, 2015

Κίνα: χτίζοντας έναν ουρανοξύστη σε 19 ημέρες (VIDEO)

Στις αρχές Φεβρουαρίου, εργάτες συγκεντρώθηκαν σε ένα άδειο εργοτάξιο στην πόλη Τσανγκσά, στη νότιο-κεντρική Κίνα. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ένας ουρανοξύστης 57 ορόφων είχε χτιστεί στο ίδιο σημείο.


Ο λεγόμενος πύργος Mini Sky City είναι έργο της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας BSB, που ειδικεύεται στις προκατασκευασμένες οικοδομές.

Εχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 2.700 οικοδομικά μέρη σε ένα εργοστάσιο, τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των εργασιών, η BSB λέει ότι ήταν σε θέση να χτίζει με ρυθμό τριών ορόφων την ημέρα - σαν ένα γιγαντιαίο κάθετο παζλ τα κομμάτια του οποίου ενώνονται με βάση ένα λεπτομερές σύνολο οδηγιών.

Για να κάνουμε μια σύγκριση ταχύτητας, χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια για την κατασκευή των 37 ορόφων του  ουρανοξύστη Walkie Talkie του Λονδίνου, που άνοιξε τον Αύγουστο του 2014.

Αν και μερικοί επισημαίνουν ότι ο ουρανοξύστης στην Τσανγκσά υπολείπεται αρχιτεκτονικά σε σύγκριση με τον Walkie Talkie, ο κινεζικός πύργος παραμένει ένα σημαντικό κτίριο, με περισσότερα από 800 διαμερίσματα και χώρους γραφείων για 4.000 εργαζομένους. Οι πρώτοι 20 όροφοι του Mini Sky City είχαν ήδη ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Οι υπόλοιποι 37 όροφοι συναρμολογήθηκαν από τις 31 Ιανουάριου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου - σε χρόνο-ρεκόρ 19 ημερών.Η BSB φέρεται να επιδιώκει τώρα άδεια για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη ύψους 838 μέτρων στην Τσανγκσά. To έργο αυτό, ονόματι Sky City, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2013.

Αν χτιστεί μέσα στο φιλόδοξο χρονικό πλαίσιο των 10 μηνών, όπως θέλει η BSB, το Sky City θα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο λεγόμενος «Πύργος του Βασιλείου», στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
  [tovima.gr]
27/6/15
--
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin