Monday, March 09, 2015

Στην Έναρξη Διαλόγου για Αντισταθμιστικά Οφέλη προς την Ελλάδα Συμφώνησαν o Υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο CEO του ΤΑΡ

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. Ian Bradshaw και τον Υπεύθυνο του TAP για την Ελλάδα κ. Rikard Scoufia, συναντήθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, τα δύο ανώτατα στελέχη του ΤΑΡ παρουσίασαν στον κ. Λαφαζάνη αναλυτικά οικονομικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του τμήματος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα.

Ο Υπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη της κυβέρνησης στον TAP και την ετοιμότητά της να συνεισφέρει ό,τι απαιτείται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του ΤΑΡ, πράγμα που είναι και δίκαιο για τη χώρα μας, αλλά και ωφέλιμο για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ.

  energia.gr
9/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Επιμένει σε αντισταθμιστικά οφέλη από τη διέλευση του ΤΑΡ ο Π. Λαφαζάνης...

    Το αίτημα του Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Walter Peeraer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου υποδομών Φυσικού Αερίου «Fluxys», που συμμετέχει με ποσοστό 19% στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού.


    Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης να εξεταστούν τροποποιήσεις στην χάραξη του αγωγού στις περιοχές όπου υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών στα σημεία διέλευσης του αγωγού, όπως προβλέπονται στο σχέδιο Αποκατάστασης Διαβίωσης που θα συναφθεί μεταξύ των του ελληνικού κράτους και της Κοινοπραξίας.

    Ο υπουργός επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο αγωγός χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέγραψε μια σύμβαση που ήταν μονομερής και δεν εξασφάλιζε σχεδόν κανένα όφελος για τη χώρα, πέρα από την ίδια τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της....in.gr
    13/5/15

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin