Thursday, February 12, 2015

Θέμα αντισταθμιστικών οφελών από τον αγωγό ΤΑΡ έθεσε ο Λαφαζάνης (Επαφές στο Αζερμπαϊτζάν)

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή των αγωγών ΤΑΡ και IGB (Ελλάδα - Βουλγαρία), εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ σε σειρά επαφών έθεσε θέμα αντισταθμιστικών οφελών από τον αγωγό ΤΑΡ, για το οποίο ο εκπρόσωπος της ΒΡ, που είναι βασικός μέτοχος του αγωγού, δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση.

Ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στο Μπακού για να συμμετάσχει στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και στην ομιλία που απηύθυνε στο πλαίσιο της ολομέλειας του Συμβουλίου, τόνισε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του.

Την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του TAP, έθεσε ο υπουργός στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP καθώς και με τον περιφερειακό πρόεδρο της ΒP για την Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία.

Η ΒΡ είναι βασικός μέτοχος στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, από το οποίο θα τροφοδοτείται ο αγωγός, καθώς και στους αγωγούς ΤΑΝΑΡ (που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα) και ΤΑΡ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Λαφαζάνης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, με τον οποίο συζήτησε το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράσθηκε αμοιβαία η διαπίστωση των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και της ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξή τους, γεγονός που όπως επισημαίνεται θα έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σεφτόνικ, με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του TAP, με τον ειδικό απεσταλμένο Ενέργειας των ΗΠΑ, Αμος Χοστάιν με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ και με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η στήριξη των δύο κυβερνήσεων στην ταχεία υλοποίηση του Interconnector Greece-Bulgaria (IGB) και τονίστηκε η ανάγκη να εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

  in.gr
12/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
----

1 comment:

  1. Στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που διεξήχθη σήμερα στο Μπακού, συμμετείχε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, στο Αζερμπαϊτζάν...

    Ο υπουργός ΠΕΠΑΝ συμμετείχε συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Σπύρο Παλαιογιάννη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού κ. Δημήτριο Τσούνγκα και τον Διπλωματικό του Σύμβουλο κ. Βασίλη Ξηρό.

    Ο κος Λαφαζάνης απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο της ολομέλειας του Συμβουλίου, αναφερόμενος στα ενεργειακά θέματα της περιοχής, τον Νότιο Διάδρομο και ειδικότερα στον ΤΑΡ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε στην ομιλία του την πλήρη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στον ΤΑΡ και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του...................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90644
    12/2/15

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin