Friday, February 06, 2015

Κατάθεση προσφορών του Διεθνή Διαγωνισμού για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, σε 3 χερσαία τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (ΥΠΑΝΠΕΝ)

Ολοκληρώθηκε, στις 3 μετά το μεσημέρι, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές, για τον Διεθνή διαγωνισμό χορήγησης άδειας Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων σε τρεις χερσαίες περιοχές, Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την προκήρυξη της Διεθνούς πρόσκλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης που είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι εταιρίες :

Ø   ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. για τις περιοχές «Άρτα-Πρέβεζα» και «βορειοδυτική Πελοπόννησος»,

Ø   ENERGEANOIL & GASγια τις περιοχές ««Άρτα-Πρέβεζα» και «Αιτωλοακαρνανία».
Όλες οι αιτήσεις θα κριθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995 και του Ελληνικού Δικαίου και υπό το πρίσμα της συνεχούς, εμπεριστατωμένης, αποτελεσματικής και ασφαλούς έρευνας για τον εντοπισμό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελληνική Επικράτεια και την εκμετάλλευση αυτών των πόρων, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τα Περιβαλλοντικά θέματα.

Οι αιτούντες που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια θα κληθούν να διαπραγματευθούν ανταγωνιστικά για τις προσφερόμενες εκτάσεις. Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν βάσει των ανταγωνιστικών στοιχείων και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συνάψει χωριστές συμβάσεις για κάθε περιοχή προς παραχώρηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον προκηρυχθέντα διεθνή διαγωνισμό.

 ypeka.gr
6/2/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin