Friday, December 12, 2014

Συναγερμός και εκκενώσεις σπιτών στον Εβρο (ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ)

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εβρο μετά τη ρήξη του αναχώματος στην κοίτη του ποταμού, με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας να δίνει εντολή για άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη...


Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τις διαστάσει θα λάβει το πλημμυρικό φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.

Από το πρωί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της Πολιτιστικής Προστασίας για ενίσχυση των αναχωμάτων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η μεγάλη έκταση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, συντονίζει από κοντά την επιχείρηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην πλημμυρήσουν κατοικημένες περιοχές.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού, έγινε για καθαρά για προληπτικούς λόγους, ώστε αν τυχόν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης να προλάβουν άμεσα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.
Ο κ. Πέτροβιτς επισημαίνει πως η ρήξη του αναχώματος ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που η στάθμη του νερού παραμένει σταθερή, στα επτά μέτρα περίπου, αλλά και από το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν εισροές υδάτων από τη Βουλγαρία. «Παρακολουθούμε τα πρόβλημα κάθε στιγμή του 24ωρου και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση»,τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. 
[ ethnos.gr]
12/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

3 comments:

  1. Αγώνας δρόμου για να σωθούν τα σπίτια στον Εβρο...

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή δεύτερου αναχώματος προστασίας στο χωριό Ορμένιο, έπειτα από το σπάσιμο του αναχώματος που έγινε το πρωί της Παρασκευής από την πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

    Οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΠΑΜΘ) προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος.

    Από τα ξημερώματα, όλες οι υπηρεσίες των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων δίνουν 'μάχη' για να προστατευθούν οι κατοικήσιμες περιοχές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

    "Δίνουμε συνολικά (όλες οι υπηρεσίες και όλες οι Αρχές) 'μάχη', και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν πλημμυρίσει σπίτια" σημείωσε........................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64107810
    12/12/14

    ReplyDelete
  2. Σε επιφυλακή παραμένουν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), έπειτα από το σπάσιμο αναχώματος στο χωριό Ορμένιο, γεγονός που οδήγησε, χθες, στην προληπτική εκκένωση ορισμένων σπιτιών του οικισμού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου.......

    Την ίδια ώρα το ύψος της στάθμης των υδάτων του ποταμού παραμένει πάνω από τα 6 μέτρα.

    Με το πρώτο φως της ημέρας, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, που παρέμειναν χθες το βράδυ στο Ορμένιο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Το δεύτερο ανάχωμα που κατασκευάστηκε μέσα στο Ορμένιο «κράτησε και το νερό δεν πέρασε (στο χωριό)» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς............http://www.zougla.gr/greece/article/se-epifilaki-i-arxes-ston-evro
    13/12/14

    ReplyDelete
  3. Με αφορμή την κήρυξη του νομού Έβρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στον Στρατό Ξηράς να συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή...

    Στο πλαίσιο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς μετέβη το Σάββατο στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιο Παυλίδη, τον δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.
    http://www.efsyn.gr/arthro/kinitopoiisi-stratoy-gia-tis-plimmyres-ston-evro

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin