Thursday, November 06, 2014

Socar: Αρχές του 2015 αναμένουμε να ολοκληρωθεί η εξαγορά ΔΕΣΦΑ (ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΕ)

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ στις αρχές του 2015, αναμένει η αζέρικη κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR, προεξοφλώντας την έγκρισή της συμφωνίας από την Κομισιόν ...

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάθος για το αν η εξαγορά είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ.

«Η SOCAR εκτιμάει το χρόνο, τις προσπάθειες και τα μέσα των αντιμονοπωλιακών υπηρεσιών της Κομισιόν για μια σε βάθος έρευνα της συμφωνίας και είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους με εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε η SOCAR σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Η αζέρικη εταιρεία κατέθεσε την μοναδική δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ πέρυσι, προσφέροντας 400 εκατ. ευρώ.

Αξιωματούχοι της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία μήπως η σχεδιαζόμενη συμφωνία περιορίσει τον ανταγωνισμό στην χονδρική αγορά φυσικού αερίου της Ελλάδας.

«Η Κομισιόν επιδιώκει να διασφαλίσει ότι με την πώληση του ΔΕΣΦΑ, μέρος του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την μεταρρύθμιση και απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δεν θα προκύψει ζημία για τον ανταγωνισμό και σε τελική ανάλυση υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές στην Ελλάδα», ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

 [ethnos.gr]
6/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Γιατί η Κομισιόν Άνοιξε το Φάκελο ΔΕΣΦΑ - Πιθανοί οι Περιοριστικοί Όροι ...

    Ήρεμη εμφανίζεται η Socar αναφορικά με τη νέα εμπλοκή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που μεταφέρει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015 τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ, αν βέβαια η έρευνα σε βάθος της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού δεν απορρίψει την εξαγορά.

    Σε ανακοίνωσή της η αζέρικη εταιρεία, αφού εκφράζει την εκτίμησή της για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κοινοτικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης, εκφράζει την πρόθεση να συνεργαστεί με την Επιτροπή για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου της. Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση της διερεύνησης και η έκδοση της όποιας απόφασης δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015........................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87231
    7/11/14

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin