Friday, March 01, 2013

Οι διαπραγματεύσεις για τα φωτοβολταϊκά εγκυμονούν νέο κραχ για τα κόκκινα δάνεια

Η υπόθεση της αναδιαπραγμάτευσης για τις νέες τιμές που θα λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, καθώς οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει σε αυτά τα έργα παρουσιάζουν συνεχή επιδείνωση.
Πρόκειται για ένα συνολικό κονδύλι τουλάχιστον 3 δισ ευρώ, για το οποίο, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι θα πρέπει να αρχίσει να συνυπολογίζεται σε ενδεχόμενες νέες επισφάλειες που θα προκύψουν.

Παράλληλα, μια ανεπιτυχής εξισορρόπηση της αγοράς μπορεί να οδηγήσει εκτός παιχνιδιού πολλούς μικροεπιχειρηματίες και να αυξήσει πτωχεύσεις, αλλά και ανεργία εκ νέου.



Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις ευκαιρίες για να μαζέψουν σε χαμηλές τιμές, άδειες από επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο σύστημα του άλλοτε Eldorado του φωτοβολταϊκού κλάδου.

Όμως, για τις τράπεζες τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς πίσω από τη βιτρίνα της επανακεφαλαιοποίησης, αλλά και τις μελέτες της Blackrock που έχουν ξεπεραστεί, κρύβεται μια αύξηση των επισφαλειών με γεωμετρική τάση, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, το συνολικό νούμερο που γίνεται αποδεκτό προσέγγισε τα 55 δισ.


http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=260818
1/3/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin