Friday, April 27, 2012

Γεωτρήσεις-μαϊμού στα Κατεχόμενα κάνουν οι Τούρκοι

 
Εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Κατεχόμενο χωρίο Σύγκραση Αμμοχώστου, στην πηγή «Turkyurdu 1», ξεκίνησε η Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων της Τουρκίας την Πέμπτη 26 Απριλίου.
Την έναρξη των εργασιών εγκαινίασαν ο  ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
Καταπώς φαίνεται η επιχειρήσεις εξορύξεις στο ψευδοκράτος αποτελούν απάντηση σε εκείνες που διενεργεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με την αμερικανική Noble Energy.

Κι αυτό διότι όπως παραδέχτηκε ο Γιλντίζ “μπορεί να μην βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο σε αυτό το πηγάδι, αλλά η εξόρυξη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου” και πρόσθεσε πως “η εργασία αυτή είναι στρατηγικής σημασίας και την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή”.
Ο λεγόμενος υπουργός Γεωργίας του ψευδοκράτους δήλωσε ότι «τα κατεχόμενα θα μπουν στη διεθνή αγορά, ως ιδιοκτήτες φυσικών πόρων».
Υποστήριξε ακόμα ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αποθέματα και με τις εργασίες που θα γίνουν, θα ξεκαθαρίσει σε ποιο βαθμό θα είναι οικονομικά συμφέρουσα η εξόρυξή τους. Οι τεχνικές έρευνες θα διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin